Σπιτικό παγωτό: μια εύκολη και συμμετοχική πρόταση

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Τα παγωτά είναι φανταστικά επιδόρπια, με σπουδαία διατροφική αξία και το καλοκαίρι αποτελούν μια καθημερινή λαχτάρα για τα παιδιά μας!
Όμως, επειδή είναι γλυκά, χρειάζεται μέτρο και προσοχή στην κατανάλωσή τους!

Μια καλή λύση για να εξασφαλίσουμε υγιεινό, ασφαλές και οικονομικό παγωτό για τα παιδιά μας, είναι να φτιάξουμε τις δικές μας συνταγές στο σπίτι.

Η παρασκευή τους στην κουζίνα κρύβει άπειρες δυνατότητες αυτοσχεδιασμού στις γεύσεις και στα χρώματα, ενώ στο δημιουργικό παιχνίδι της προετοιμασίας,
μπορούν να συμμετέχουν ενεργά και οι μικροί μας φίλοι!

Ακολουθούν 3 άκρως γευστικές «παγωμένες» προτάσεις!

παγωτο nutella

Παγωτό με Nutella και κορν φλέικς

Υλικά
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
½ φλιτζάνι Nutella
1 φλιτζάνι κορν φλέικς

Εκτέλεση
1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ, μέχρι να γίνει σαντιγί
2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρώς τη Nutella, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα.
3. Προσθέτουμε τις νιφάδες δημητριακών και αναμειγνύουμε με ένα κουτάλι.
4. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη σαντιγί.
5. Τοποθετούμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ ή σε τάπερ και το καταψύχουμε για 6-7 ώρες.

Πηγή: www.kevinandamanda.com

σορμπε σοκολατα μπαναναΣορμπέ σοκολάτα – μπανάνα

Υλικά
3 φλιτζάνια μπανάνες τεμαχισμένες κατεψυγμένες
¼ φλιτζάνι συμπυκνωμένο γάλα light
6 κ.σ. άγλυκο κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση
1. Τοποθετούμε τις μπανάνες, το κακάο και το γάλα μέσα στο multi. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και λείο.
2. Τοποθετούμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ ή τάπερ και καταψύχουμε για 4-5 ώρες.

Πηγή: www.biggerbolderbaking.com

shutterstock_393753934

Παγωτό cheesecake με βατόμουρα

Υλικά
85 γραμμάρια τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1½ φλιτζάνι πολτοποιημένα βατόμουρα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε δυνατά το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
2. Προσθέτουμε τον πολτό από τα βατόμουρα, την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
3. Τοποθετούμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ ή τάπερ και καταψύχουμε για 6-7 ώρες

Πηγή: www.countryliving.com

Καλή απόλαυση!

Περισσότερα άρθρα