Ριζότο με αρνάκι

brussel-sprout-risotto
Αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει για να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα τυχόν απομεινάρια από το αρνάκι του Πάσχα! Ένα γευστικότατο πιάτο εντελώς διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίζει και που θα μας απογειώσει με τη γεύση του!

Συνδυάζεται τέλεια με την αγκινάρα που είναι ακόμα η εποχή της και μπορούμε να τη βρούμε εύκολα. άλλωστε η αγκινάρα καλλιεργείται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αργολίδα,στην Κρήτη , στη Λακωνία, στην Κέρκυρα, στην Ηλεία και αλλού, ενώ καλλιεργείται και σε όλες σχεδόν τις χώρες της Νότιας Ευρώπης, την Βρετανία και την Γαλλία. Είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β1, Β2, νιασίνη και C, σε αντιοξειδωτικά, βοηθούν στην πέψη ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι βοηθάει στην ανάρρωση από το πολύ ποτό!

Ό, τι χρειαζόμαστε δηλαδή οι περισσότεροι μετά το γλέντι του Πάσχα!

Υλικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
2 φλιτζ. ρύζι για ριζότο
1/2 φλιτζ. κόκκινο κρασί
6 φλιτζ. ζωμό κότας
3/4 φλιτζ. ιταλικό τυρί Asiago
2 φλιτζ. αρνί ψιλοκομμένο (απομεινάρια)
1 λιωμένη σκελίδα σκόρδου
1 βάζο μαριναρισμένες αγκινάρες ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και σε ένα μεγάλο τηγανάκι σε μέτρια φωτιά.
2. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά
3. Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1 λεπτό περίπου
4. Έπειτα ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να απορροφηθεί από το ρύζι για 3 λεπτά
5. Μετά ρίχνουμε μισό φλιτζάνι από το ζωμό κότας περιμένουμε να απορροφηθεί κι έπειτα ρίχνουμε άλλο μισό φλιτζάνι. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να μας τελειώσει ζωμό. Κρατάμε μόνο ¼ του φλιτζ. ζωμό για το αργότερα.
6. Περιμένουμε 20 λεπτά να βράσει το ρύζι και δυναμώνουμε τη φωτιά.
7. Τότε ρίχνουμε τον υπόλοιπο ζωμό, το τυρί, το αρνί, το σκόρδο και τις αγκινάρες.
8. Ανακατεύουμε καλά ‘ώστε να αναμειχθεί με το ρύζι
9. Σερβίρουμε!

The post Ριζότο με αρνάκι appeared first on Arkoudos, Συνταγές … μέλι.

Πηγή: Arkoudos συνταγές http://www.arkoudos.gr/%CF%81%CE%B9%CE%B6%CF%8C%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B9/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *