Ομελέτα με σπαράγγια

IMG_0165
Η εποχή τους φτάνει στο τέλος της αφού τα σπαράγγια τα βρίσκουμε από τον Μάρτιο έως τον Μάιο ως φρέσκα! Πλούσια σε μέταλλα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες τα σπαράγγια έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και λίγες θερμίδες! Είναι γνωστά για την αντικαρκινική τους δράση και τις αντιγηραντικές ιδιότητες ενώ συμβάλλουν σημαντικά στην ομαλή λειτουργία των νεφρών, της καρδιάς. Επιπλέον περιέχουν ασβέστιο που είναι πολύ σημαντικό για την υγεία των οστών και των δοντιών.

Εκτός από τα πράσινα σπαράγγια υπάρχουν τα λευκά και τα μωβ τα οποία τα οποία είναι πιο μικρά και διαφέρουν στη γεύση. Τα πιο διαδεδομένα είναι τα πράσινα και η ομελέτα που προτείνουμε σε συνδυασμό με το μπέικον αποτελεί ένα πιάτο γεμάτο γεύση, θρεπτικά συστατικά και πανεύκολο στο μαγείρεμα! που μπορεί να μπει στο εβδομαδιαίο μενού!

Υλικά:

250 γρ. σπαράγγια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο τοι βολβοί) ψιλοκομμένα
100 gr. τριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
νερό
4 αυγά
2 φέτες μπέικον κομμένες σε κομματάκια
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα πλένουμε καλά κι έπειτα τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μικρές λωρίδες.
2. Τα μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά στον ατμό.
3. Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το μπέικον.
4. Μόλις πάρει χρώμα το μπέικον ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
5. Όταν μαραθούν λίγο τα κρεμμυδάκια προσθέτουμε τα σπαράγγια και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να σωθεί και το νερό.
6. Σβήνουμε με κρασί και όταν σωθεί προσθέτουμε λίγο νερό και μαγειρεύουμε για ακόμα λίγα λεπτά.
7. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα αυγά, την παρμεζάνα και το αλατοπίπερο.
8.. Ρίχνουμε το μείγμα με τα χτυπημένα αυγά πάνω στα σπαράγγια και στο μπέικον και ψήνουμε από την μια μεριά.
9. Αφήνουμε λίγα λεπτά και γυρίζουμε την ομελέτα να και από την άλλη μεριά.
10. Μόλις πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές κι δεν έχει καθόλου υγρά, βγάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε!

The post Ομελέτα με σπαράγγια appeared first on Arkoudos, Συνταγές … μέλι.

Πηγή: Arkoudos συνταγές http://www.arkoudos.gr/%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%B9%CE%B1/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *