Νηστίσιμες συνταγές από την κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο Βασιλική Γρηγορίου

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Οι περισσότεροι γονείς την περίοδο της Σαρακοστής αναρωτιούνται εάν επιτρέπεται να νηστέψουν τα παιδιά  και τι τροφές θα πρέπει να επιλέξουν για να μην έχουν διατροφικές ελλείψεις. Σύμφωνα με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Βασιλική Γρηγορίου τα παιδιά  από την ηλικία των 5-6 ετών είναι ασφαλές να νηστεύουν, αρκεί το ημερήσιο διατροφολόγιο τους να είναι επαρκές και να τους προσφέρει όλα όσα χρειάζονται για την ομαλή και υγιή ανάπτυξη τους.

Παρακάτω θα βρείτε νόστιμες και ξεχωριστές νηστίσιμες συνταγές από τη Βασιλική Γρηγορίου:

Σπρινκγ Ρολ με χταπόδι πορτοκαλιού

Μια εναλλακτική σαρακοστιανή συνταγή. Τα Σπρινγκ Ρολ χταποδιού είναι ένα πρότυπο ορεκτικό που συνδυάζει ιδιαίτερη γεύση με τα θρεπτικά οφέλη των ω-3 λιπαρών οξέων.

Υλικά

• 1 κιλό χταπόδι
• 2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
• Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 3 σκελίδες σκόρδο
• 2 καρότα ψιλοκομμένα
• 2 πράσα ψιλοκομμένα
• 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• 1 ένα μικρό ματσάκι φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
• 18-20 φύλλα Σπρινγκ Ρολ (18*18εκ)

Εκτέλεση

Αφού έχετε πλύνει το χταπόδι και το έχετε καθαρίσει το βάζετε σε ένα ταψί με το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Το ψήνετε για 20 λεπτά περίπου και το αφήνετε να κρυώσει λίγο. Τεμαχίζετε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και το βάζετε σε ένα μπολ και το αναμιγνύετε με τα ψιλοκομμένα λαχανικά και ετοιμάζετε το μείγμα. Γεμίζετε όλα τα φύλλα με το μείγμα και τα ψήνετε για 10 -15 λεπτά στο φούρνο.

Χαλβάς με αποξηραμένα φρούτα και λικέρ βανίλιας

Είναι ένα ελαφρύ γλυκό που έχει έντονη και ευχάριστη γεύση με λίγες θερμίδες και θρεπτικά συστατικά.

Υλικά

• 2 ποτήρια κρέμα γάλακτος σόγιας
• ½ κιλό χαλβάς
• 250γρ αποξηραμένα σύκα
• 250γρ αποξηραμένα βερίκοκα
• ½ φλιτζάνι τριμμένο αμύγδαλο
• 1 ½ φλιτζάνι λικέρ βανίλιας

Εκτέλεση

Σ’ ένα μπολ μουσκέψτε τα αποξηραμένα φρούτα με το λικέρ βανίλιας για 10 λεπτά περίπου.Τεμαχίστε τα αποξηραμένα φρούτα σε πολύ μικρά κομμάτια και βάλτε τα στο μπλέντερ με 3-4 κουταλιές από το λικέρ της βανίλιας και χτυπήστε τα αρκετά, έπειτα προσθέστε το χαλβά και αναμείξτε μέχρι να γίνει κρεμά. Απλώνετε σε ένα ταψάκι το μείγμα. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι γίνει σαντιγί και την απλώνετε πάνω από το μείγμα, πασπαλίζετε με το τριμμένο αμύγδαλο και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο.

Καλή όρεξη και επιτυχία!

The post Νηστίσιμες συνταγές από την κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο Βασιλική Γρηγορίου appeared first on Mommy.gr.

Περισσότερα άρθρα