Κι όμως μπορείτε να μαγειρέψετε γεμιστά και το Χειμώνα!

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Τα παιδιά λατρεύουν τα γεμιστά και θέλουν να τα τρώνε όλο το χρόνο.

Εσείς από τη μία μεριά τα αποφεύγετε γιατί θέλουν πολύ χρόνο  και από την άλλη γιατί θέλετε να επιλέγετε λαχανικά της εποχής και οι ντομάτες είναι καλοκαιρινές.

 

Το mommy σας προτείνει να κάνετε το χατήρι των παιδιών το Σαββατοκύριακο, που θα έχετε περισσότερο χρόνο για την προετοιμασία και να τα φτιάξετε με κόκκινες και πράσινες πιπεριές. 

 

Ας δούμε τη συνταγή: 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Κόβετε το πάνω μέρος της πιπεριάς , προτιμήστε μικρομεσαίου μεγέθους και καθαρίζετε το εσωτερικό τους.

Αφού τις καθαρίσετε, τις τοποθετείτε στο ταψί που θα ψήσετε τα γεμιστά και πασπαλίζετε τον πάτο τους με λίγη ζάχαρη. Για να φτιάξετε τη γέμιση, σε ένα τηγάνι ρίχνετε λάδι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και περασμένο σε multi, σκόρδο και τα αφήνετε να τσιγαριστούν.

Στη συνέχεια, ρίχνετε μέσα το ρύζι για τα γεμιστά, σταφίδες, κουκουνάρια, μαιντανό, βασιλικό και αλατοπίπερο. Τα ανακατεύετε μια φορά και τέλος ρίχνετε πελτέ ντομάτας και χυμό ντομάτας.

Ανακατεύετε καλά, ρίχνοντας και μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Όταν δείτε πως η γέμιση έχει τραβήξει τα πολλά υγρά, βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει.

Γεμίζετε τις πιπεριές με την γέμιση, μέχρι την μέση και κλείνετε με το καπάκι τους. Όση γέμιση σας περισσέψει τη βάζετε στο ταψί ανάμεσα από τις πιπεριές. Ρίχνετε λίγο λάδι και αν θέλετε κίτρινο τυρί ή φέτα και τριμμένη φρυγανιά για το τελείωμα.

Ψήνετε για περίπου 1μιση ώρα στους 180 και περιμένετε να κρυώσουν για να σερβίρετε!

 

*Οι σταφίδες έχουν μεγάλες ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό και πολυ μικρό θερμιδικό δείκτη.

The post Κι όμως μπορείτε να μαγειρέψετε γεμιστά και το Χειμώνα! appeared first on Mommy.gr.

Περισσότερα άρθρα