Γεμάτη και ξεχωριστή γεύση: Σολωμός στο φούρνο με μπρόκολο και καρότα

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Παίρνετε 2 μεγάλα φιλέτα σολωμού, τα τσιγαρίζετε και από τις 2 πλευρές σε ένα τηγάνι για 2 με 3 λεπτά και τα αφήνετε στην άκρη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Καθαρίζετε και κόβετε σε ματσάκια μπρόκολο και τα βράζετε για 5 με 10 λεπτά μαζί με καρότα, αλάτι και πιπέρι. Λαδώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος καλά και τοποθετείτε πρώτα τα φιλέτα σολωμού. Από πάνω ρίχνετε τα ματσάκια του μπρόκολου μαζί με τα καρότα, και προσθέτετε γάλα, ανθότυρο και κεφαλογραβιέρα.

Το βάζετε στο φούρνο και το αφήνετε να ψηθεί για 25 λεπτά με μισή ώρα μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μαζί.

 

*Ο σολωμός είναι ένα λιπαρό ψάρι, πλούσιο σε ω-3 λιπαρά, απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού.Έρευνες έχουν δείξει ότι τα λιπαρά αυτά μετατρέπονται από τον οργανισμό σε ενώσεις που αντιμετωπίζουν τις φλεγμονές, και μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία του αρθρικού χόνδρου.

The post Γεμάτη και ξεχωριστή γεύση: Σολωμός στο φούρνο με μπρόκολο και καρότα appeared first on Mommy.gr.

Περισσότερα άρθρα